skip to Main Content

Leerzaam

studentenbijeenkomst VUSamen met 36 andere patiëntenverenigingen was de NVLE ook dit jaar weer aanwezig om mee te werken aan de kennismakingsdag voor tweedejaars medisch studenten met patiëntenverenigingen en om het gesprek aan te gaan met echte patiënten.

De ongeveer 400 medisch studenten waren opgedeeld in een ochtend en een middagploeg die hongerig als gieren in twee sessies werden losgelaten op de diverse vertegenwoordigers van veelal zeldzame ziektes die aan tafels voor ongeveer 10 personen verspreid door de zaal zaten.

Deze dag werd georganiseerd door de belangenorganisatie ieder in dus het was niet meer dan vanzelfsprekend dat deze organisatie begon met een kort praatje over toegankelijkheid. Waarna het echte werk kon beginnen.

In een relaxte sfeer praten met dokters (in opleiding) die niet willen onderdoen voor elkaar en nog niet “vervuild “zijn door het systeem van ziekenhuizen, zorgkosten, maatschappen, verzekeringsmaatschappijen et cetera. Kortom dokters zoals ik ze graag zou willen, maar dan misschien met een ietsje pietsie meer kennis.

Ze gaan er wel komen, scherpe blikken en kritische vragen met best wel heftige gesprekken over de keuzes die wij als patiëntenorganisatie maken, maar zeker ook die wij als patiënt maken.

En dat was uiteindelijk het doel van de dag, de studenten niet alleen hun verplichte puntjes laten ophalen, maar ze ook kennis laten maken met alle problematiek van patiënten en hun organisaties.

Voor mij persoonlijk altijd een dankbaar soort dag, al kost het me heel erg veel energie om te functioneren in een zaal met heel veel prikkelingen en impulsen. Ik was dan ook erg blij met de komst van Wendy voor het middaggedeelte.

Lijkt het jou ook leuk om af en toe iets voor de NVLE te doen zoals bijvoorbeeld het meewerken aan dit soort voorlichtingsbijeenkomsten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze voorlichtingsgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *