skip to Main Content

NVLE Fonds

In 2002 is het NVLE fonds opgericht waarin alle donaties/giften en legaten worden gestort. Omdat het NVLE fonds een ANBI beschikking heeft, zijn de giften aftrekbaar voor de belastingen.

Stichting NVLE Fonds heeft een eigen bestuur bestaande uit bestuursleden van de NVLE en medici voorgedragen door de medische adviesraad. De voorzitter van de NVLE is ook voorzitter van het NVLE Fonds.

Dit fonds wordt uitsluitend gebruikt voor onderzoek naar lupus, APS, sclerodermie en MCTD, of om onderzoek naar deze ziekten te stimuleren. Ook projecten aangaande deze ziekten kunnen hiervoor in aanmerking komen. Hierbij kunt u denken aan subsidies voor onderzoeken en proefschriften of voor bepaalde projecten.

Ook reikt de NVLE sinds 2008 jaarlijks uit dit fonds een prijs uit van € 2.500,– aan een arts of onderzoeker die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan onderzoek naar of verbetering in de behandeling van bepaalde ziekteverschijnselen van lupus, APS, sclerodermie of MCTD. Ook een belangrijke innovatie met betrekking tot de klinische of poliklinische zorg voor patiënten met deze ziekten komt voor nominatie in aanmerking. De winnaar dient wel verantwoording af te leggen om dit geld voor ontwikkeling in zijn/haar onderzoeken te gebruiken. In de even jaren wordt de Award uitgereikt aangaande lupus of APS, en in de oneven jaren aangaande sclerodermie of MCTD.

Bezoek de website van het NVLE Fonds