skip to Main Content

Bedankt !

Met enige weemoed plaats ik hier mijn laatste artikel op de website van de NVLE. Misschien heeft u er iets van meegekregen, door gezondheidsproblemen heb ik acuut al mijn werkzaamheden en bestuursfunctie neergelegd.

Altijd bereid om iets te vertellen

Ik heb sinds 2006 contact met NVLE en was actief als vrijwilliger sinds 2008. Een enerverende periode waarin veel veranderd is. Niet alleen de enorme toename van internet en digitaal, maar ook de opkomst van patiëntenparticipatie en belangenbehartiging en de veranderende rol van de patiëntenverenigingen daarin.

Ik heb heel veel mooie en dankbare momenten meegemaakt, maar ook een paar beslissingen genomen waarvan je achteraf kunt afvragen waar precies de wijsheid zat. Maar ik geloof dat dat inherent is aan besturen. Aan goede bedoelingen en goede intenties heeft het nooit gelegen.

Ik heb een enorme gezondheidscrisis gehad in 2015 toen mijn aorta gebroken bleek en de levensreddende operatie werd verhinderd door de activiteit van mijn aandoeningen. Ik ben hier heel sterk weer uitgekomen en zal eerlijk toegeven dat ik volop heb genoten van alle blijken van waardering en attenties van jullie, de leden waar we het altijd allemaal voor doen.

Als ik terugkijk dan zie ik dat ik een wezenlijk verschil heb gemaakt in het APS-landschap waar, eerlijk is eerlijk, toedoen van het toenmalige Reumafonds nu Reuma Nederland, een enorme slag is gemaakt aan de bekendheid van het antifosfolipidensyndroom. Uiteraard heb ik als bestuurder mij ook ingezet voor alle andere ziektebeelden waar onze vereniging voor staat.

Ik kijk terug op een bijzondere periode in mijn leven waarin ik bijzondere dingen heb gedaan voor bijzondere mensen, maar ook met bijzondere mensen die ik ga missen. Maar met de eigen gezondheid in het achterhoofd durf ik te stellen dat het mooi is geweest.

Ik zie deze periode als vrijwilliger als een super leerzame, maar ook leuke en nuttige aanvulling op mijn leven, die heel veel voldoening gaf. Ik hoop dat ik mensen geïnspireerd heb mijn voorbeeld te volgen, je bent nooit te oud om te leren of te ziek om iets te doen. Als voorlichter zal ik nog enige betrokkenheid houden bij de Vereniging om dat laatste zinnetje kracht bij te zetten.

Het gaat u goed!

Foto’s Peter Vermeulen

PS.Je hoeft me natuurlijk niet helemaal kwijt te raken.Je kunt me op mijn eigen website www.sanderotter.nl altijd een bezoekje brengen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *